neděle 24. dubna 2016

Rovná stovka, poslední týden na střední a první přijímačky

Článek opět po týdnu, už u zebe asi nic víc ani nečekám. Ale je pravda, že prostě přes týden vůbec není čas, nějak se mi to všechno krátí.
Nicméně, dnes je jubilejní, stý článek! Sláva a tři dny se radujme!
Takže jsem si řekla, že si při té příležitosti zase můžu trochu vylít srdíčko a otravovat Vás svými kecy. Jop, užijte si to!

Co je fakt a nevím, jestli se víc tomu těším nebo se toho děsím, je, že zítra je mé poslední odporné pondělí. Tedy, myslím to tak, že poslední odporné školní pondělí! Na střední...
Tak nějak se to stalo, po 6ti letech nadávání (ano, jsem na 6tiletém gymplu) jsem se dočkala a konečně i já si prožiju ten vysněný poslední týden maturanta. 
Když se na to tak zpětně koukám, uteklo to v podstatě rychle. Ne den za dnem, hodina za hodinou a v některých předmětech ani minuta za minutou (aneb neustálé sledování hodinek v ruštině nebo fyzice), ale celkově mám pocit, že to není zas tak dávno, co jsem poprvé na gympl šla. Bylo hnusně, pršelo a já si málem zapomněla deštník. 
Upřímně, těšila jsem se jak malé dítě na to, až to skončí. Protože, kdo by se netěšil. Konec střední, to je prostě něco. Ale musím se přiznat, že na mě padá i jakási nostalgie
Psaní posledních testů, v mnoha předmětech člověk už jen pohupuje nohama a drtí se do jiných, které se mu budou fakt hodit. 
A v pátek nás čeká poslední zvonění. Taky událost jak blázen. Konečně se budu taky moct navléct do nějakého trapného oblečku a ječet na celé město. Vybírat peníze, čmárat po lidech a oblévat je octem. Ano, na to se člověk těch 6 let těší vlastně nejvíc!

Učitelka z matiky řekla, ať jí na poslední test nakreslíme něco na památku. Já, "umělec", umím kreslit jen kačenky :D 

Ve čtvrtek jsem měla první přijímačky. Na sociální práci do Ostravy. 
Večer před docela v nervu, ještě že existují lidi, kteří umí pěkně uklidnit :) 
Ráno brzké vstávání, mírná nervozita, ale na místo jsem dorazila, všechno našla, nastoupila jak do správného vlaku tak i tramvaje, prostě to je pro mě velký úspěch. 
Test byl...no, nemůžu říct, že úplně náročný, ale některé věci jsem prostě nevěděla. Výsledek byl řekla bych docela ucházející, nicméně se uvidí, kolik se bude přijímat lidí. Ale to se dozvíme až v červnu. No, trochu spoléhám na to, že nám všichni vmetávají do obličeje, že jsme slabý ročník, takže se dostanu :)
Asi se možná divíte, protože to je tak půl roku, co jsem sem psala, jak nejsem rozhodnutá jít na něco úplně jiného - do Brna na nutriční terapii
Ok, změnila jsem názor. Ne, že by mě to přestalo zajímat, to ani náhodou, stále se zajímám o zdravou stravu, cvičení a všechno. Ale mám to ráda takto. Jako koníčka, něco, co mi doplňuje den, o co se zajímám. Cítím, že jakmile bych do toho byla "nucena", nebylo by to ono. 
Proto jsem se zamyslela a napadly mě i jiné možnosti. Mezi nimi třeba i sociální práce. Protože bych chtěla pomáhat lidem. Nejvíce by mě asi lákala práce se závislými. Ale uvidíme, jak to všechno dopadne :)

učení mučení... :/

Pravda je, že se fakt začínám snažit něco do té hlavy rvát. Jsem ten typ člověka, co má spíš krátkodobou paměť, ale nějaké základy tam prostě dát musím. 
Věnuji se ale převážně stejně jen ZSV. Jo, taková psychologie, sociologie a filosofie jsou pro mě v pohodě. Horší je právo, ekonomie a politologie. To nejsou zrovna obory pro mě. Ale tak... ještě je stále čas a věřím, že aspoň něco bych tam řekla, kdybych si tu otázku vytáhla (ale jinak si samosebou vytáhnu psychologii :D )

Doma téměř nikdy není klid, takže učení na balkoně stájl :D

Nic, pomalu tady ten svůj monolog ukončím.
Musím se vrátit k filosofii, ta na mě ještě čeká. Držte mi palce, ať vše dobře dopadne, přece jen za týden touto dobou budu stresovat, protože budu mít den před písemnýma.
Užívejte si jara (které tam zrovna dnes teda moc není no) a celkově dnů, čas protéká docela rychle mezi těmi prsty! Kdo je taky maturant, držím palce! Všechno to zvládneme! :)

Selfie na závěr :D




4 komentáře:

  1. Budu na Tebe moc myslet, ať se vše povede! :) Beat

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palečky! Mně přesně tohle čeká za rok a nervy v kýblu už mám teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem to tak loni měla :D Teď mi to nějak stále nedochází :D A děkuju :)

      Vymazat